Eestistatud “Caesari” salatkaste

SAM_0337Hollywoody filmide poolt dieedipidajate klišeeks kujundatud Caesari salat on kindlasti kõike muud kui madala kalorsusega. Samas on tegemist suurepärase maitsekombinatsiooniga ning rasv salatikastmes on oluline, et köögiviljadest vitamiine omastada. Peamine põhjus mis sundis mind klassikalisele kastme koostisainetele alternatiive otsima pigem tingitud vajadusest. Millises kodupoes te viimati anšoovise fileed müügil nägite?

Minu lemmikuks on kujunenud versioon kus osa õli ning munakollased on asendatud maitsestamata jogurti ja sinepiga. Ning anšoovisefilee asemel on koha leidnud vürtsikilu. Palun aga ärge saage minust valesti aru kuigi tegemist on kergema versiooniga sellest kuulsast retseptist pole kindlasti tegemist dieettoiduga. Rasvlahustuvad vitamiinid peaks siiski kõik ilusasti kätte saame.  

SAM_0323Eestistatud „Caesari“ salatikaste

500 ml maitsestamata jogurtit

1-2 küüslaugu küünt

1 spl Dijon sinepit

3 spl sidrunimahla

4 spl oliiviõli (külmpress)

4-10 vürtsikilu fileed (erineva firma kilud on väga erineva maitsetugevusega)

100g kõva parmesani tüüpi juustu (näiteks Forte)

musta pipart (värskelt jahvatatud on alati parim)

meresoola

Töökäik

  • Koori küüslauk, pressi sidrunimahl ning kui vaja fileeri vürtsikilud. Riivi juust.
  • Pane küüslauk, sinep, kilu fileed, sidrunimahl ja oliiviõli köögikombaini ja sega pastaks. Kui sul pole köögikombaini või saumikserit kasuta küüslaugu pressi ning hakki fileed noaga tillukesteks tükkideks.
  • Sega pasta kokku maitsestamata jogurtiga. NB! Peale jogurti lisamist ära segu enam köögikombaini või saumikseriga sega muidu läheb kaste liiga vedelaks.
  • Parmesani võid vastavalt maitseeelistusele kas kohe kastmesse segada või hiljem peale raputada
  • Maitsest soola ja värskelt purustatud musta pipraga.

Sobib ta ideaalselt toorsalatile kastmeks kuid minule meeldib seda kastet kasutada juurviljade dippimiseks (kurgi viilud on eriti head aga ka porgandi kangid on mõnusad). Ja kui köögivilja viilud on otsas siis juhtub mul ka tihti, et appi tuleb lusikas kuni kauss on tühi. Kui te selle viimase etappi suudate vahele jätta säilib selline salatikaste külmkapis rahulikult vähemalt nädal aega. Head isu!

Üks kommentaar “Eestistatud “Caesari” salatkaste

  1. Pingback-viide: Parmesan juustu hoidmine külmas ja väga külmas | kuidas teha

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s